Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΦΗΣ TEAMBOARD


ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΦΗΣ TEAMBOARD ΣΤΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧ.Ν.ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟΥ
Μετά την παρουσίαση που έγινε από την B 2 B experts,(ΤΟΨΙΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-Περίνθου 21 Ν. Ιωνία Μαγνησίας) ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος ανάμεσα και στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές μας. Αμέσως μετά στο γραφείο των δασκάλων έγινε μία συζήτηση σχετικά με το ποιες εντυπώσεις μας άφησαν και πόσο χρήσιμοι νομίζουμε ότι θα είναι οι διαδραστικοί πίνακες TEAMBOARD στο μάθημά μας. Όλοι ήθελαν τους πίνακες, ομόφωνα. Έτσι τα βάλαμε κάτω μαζί με το σύλλογο γονέων κάναμε τους υπολογισμούς για να δούμε πως μπορούμε να γίνει το καλύτερο για το σχολειό. Γι αυτό, ενώ θα μπορούσαμε κάλλιστα να μείνουμε στους διαδραστικούς των 37", επιλέξαμε, τελικά, τους διαδραστικούς των 66", μαζί με το φορητό διαδραστικό πίνακα eBeam αφού είδαμε ότι τα οικονομικά μας μπορούν να φτάσουν εκεί.
Το μάθημα έχει γίνει πολύ πιο ενδιαφέρον. Τα παιδιά συμμετέχουν περισσότερο, ζητούν να δουλεύουμε συνεχώς με το διαδραστικό. Έτσι κι αλλιώς καταργήσαμε τον παραδοσιακό πίνακα. Είμαστε ακόμη στην αρχή για να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές τους.
Στο Δημοτικό Σχολείο Ν.Γυναικοκάστρου όλοι οι δάσκαλοι χρησιμοποιούν το διαδράστικο πίνακα TEAMBOARD --- eBeam στο μάθημά τους, και είναι ενθουσιασμένοι. "Ο κάθε δάσκαλος βάζει τη φαντασία του και την εφευρετικότητά του".
Δεν ξεχνάμε, βέβαια, ποτέ: Σχολείο είναι πρώτα απ' όλα άνθρωποι. Μαθητές και δάσκαλοι.

O διευθυντής του σχολείου
Βασίλειος Μαυροδής

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.