Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

Εκδρομή στη Βεργίνα

Ολοήμερη εκδρομή στη Βεργίνα πήγαμε φέτος με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και θαυμάσαμε το μουσείο της.
 Και φυσικά σε μια τέτοια εκδρομή συνεχίζουμε για φαγητό στο πάρκο του Αϊ- Νικοκόλα

Ήρθε η Πυροσβεστική

Ένα όχημα πυροσβεστικής επισκέφτηκε το σχολείο μας . Έτσι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την στολή των πυροσβεστών, να τους κάνουν ερωτήσεις για θέματα γύρω από το επάγγελμά τους, να γνωρίσουν τα εργαλεία της δουλειάς τους και ... να νιώσουν για λίγο κι αυτοί μικροί πυροσβέστες. 
Πολύ σημαντικά και αξιόλογα ήταν και  όσα  ειπώθηκαν για το  σεισμό και τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να πάρει η κάθε οικογένεια.


Επισκέψεις

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος της διατροφής, που υλοποιείται  σε όλες τις τάξεις του σχολείου έγιναν επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ  ,σε πρατήριο πώλησης άρτου και στη λαϊκή αγορά της περιοχής.
Σε  αυτές τις επισκέψεις οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν ετικέτες διαφόρων προϊόντων, να πάρουν συνεντεύξεις από καταστηματάρχες ή  παραγωγούς τροφίμων για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ,για τους  τρόπους συντήρησης των τροφίμων ή για τα κριτήρια επιλογής των προϊόντων τους.Η βόλτα κούρασε τους  μαθητές. Ανθότυρο, φέτα και φρέσκο ψωμί ήταν ότι τους χάρισαν στους χώρους που επισκέφτηκαν.