Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Αλληλεγγύη και προσφορά

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των μαθητών και των οικογενειών τους στην έκκληση βοήθειας για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για το
"Χαμόγελο του παιδιού", λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων .

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Κάλαντα

Τηρήσαμε το έθιμο για άλλη μία χρονιά. Προπαραμονή των Χριστουγέννων πήραμε τα τριγωνάκια μας και όλοι μαζί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί  πήγαμε για κάλαντα.
 Εξαιρετική ήταν και η υποδοχή των κατοίκων , που περίμεναν όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, το "σχολείο" να περάσει για  να ψάλλει τα κάλαντα.
Και του χρόνου!!! Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Έφτασαν τα Χριστούγεννα

Πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός και φτάσαμε και στη γιορτή των Χριστουγέννων. Οι μαθητές μας έτοιμοι και γι΄αυτήν τη γιορτούλα με θεατρικά και όμορφα τραγούδια των ημερών , έκαναν περήφανους τους γονείς τους και εμάς.
Μπράβο παιδιά!!!

Χριστουγεννιάτικο bazaar

Bazaar του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Συγχαρητήρια αξίζουν στο Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων, που οργάνωσαν στις 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου  bazaar , στο "Ράντσο" και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
Επίσης στις 20 Δεκεμβρίου οι μαθητές των τάξεων (Γ- Δ- Στ), παρουσίασαν στον ίδιο χώρο και με την ευθύνη και τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων , το θεατρικό  "Η Λενιώ και τα καλικαντζαράκια"
  

Επίσκεψη στο Ράντσο

Χριστουγεννιάτικες δράσεις

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου επισκεφτήκαμε το "Ράντσο". Στολίσαμε  με  τους μαθητές μας το δεντράκι μας με χρωματισμένα καπάκια από γυάλινα βάζα. Επισκεφτήκαμε το σπιτάκι του Αϊ- Βασίλη, ακούσαμε παραμύθι και απολαύσαμε τις μαθήτριες των μεγάλων τάξεων στη Zubba.

Βέβαια δεν έλειψαν οι εκπλήξεις... ο κ. Σάββας Κουραλίδης για άλλη μία φορά μας  αιφνιδίασε ευχάριστα. Μία άμαξα δώρο για όλους τους μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου....
Σας ευχαριστούμε κ. Κουραλίδη... ήταν ο καλύτερος επίλογος αυτής της επίσκεψης.


Επίσκεψη στο Βασιλικό Θέατρο

Ο μυστικός κήπος


Επισκεφτήκαμε το Βασιλικό θέατρο στις 15 Δεκεμβρίου και παρακολουθήσαμε την παράσταση "Ο μυστικός κήπος", με το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το Δημοτικό Σχολείο Μικρόκαμπου.
Η δύναμη της αγάπης για τον συνάνθρωπο και η φροντίδα για την γη μας βοηθάει να καλλιεργούμε μαζί με αυτήν και τον  εσωτερικό μας κόσμο, δημιουργώντας  το δικό μας "μυστικό κήπο'' και ανακαλύπτοντας πτυχές του εαυτού μας που δεν γνωρίζουμε, αφήνοντας να επικρατήσουν οι θετικές σκέψεις.
Μία όμορφη και τρυφερή παράσταση ( βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα), με εξαιρετικές ερμηνείες, που γοήτευσε τους μαθητές και κέρδισε το ενδιαφέρον και χειροκρότημά τους.
Στο τέλος της παράστασης οι μαθητές φωτογραφήθηκαν με τους ηθοποιούς της παράστασης.

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων των παιδιών

20 Νοεμβρίου

Ήταν μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προβληματισμού των μαθητών του σχολείου μας  με την προβολή βίντεο( της unicef) για τα δικαιώματα των παιδιών , που ολοκληρώθηκε με την έκφραση δικών τους μηνυμάτων και την δημιουργία αφίσας.

Mη διάκριση
Οικογένεια


Tαυτότητα


Εκπαίδευση


Προστασία από τις πολεμικές συρράξεις
Προστασία από την βίαιη συμπεριφορά
Το αγαπάμε αλλά δεν το ...πνίγουμε


Παιδική εργασία

Ελευθερία σκέψης και έκφρασης

Επέτειος πολυτεχνείου


Με προβολή βίντεο, τραγούδια εικαστικές δημιουργίες αλλά και ... κουκλοθέατρο , την γνωστή "Ντενεκεδούπολη", γιορτάσαμε και φέτος την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.
 Το κουκλοθέατρο μας παρουσίασαν οι μαθητές της Γ , Δ΄και  Στ΄τάξης και φυσικά ήρθαν και οι μαθητές του νηπιαγωγείου να το παρακολουθήσουν. Τα "μεγάλα" μας παιδιά κατάφεραν να καθηλώσουν όλους τους μικρούς μας.
Συγχαρητήρια παιδιά !!!

Μία ευχάριστη έκπληξη

Μία ευχάριστη έκπληξη... ένα σούπερ κέρασμα

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές μας , μετά την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Ο κ. Κουραλίδης Σάββας πρόσφερε στο Σύλλογο Γονέων σουβλάκια και χυμούς για όλους τους μικρούς μαθητές .
Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νέου Γυναικόκαστρου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούμε τον κ. Κουραλίδη Σάββα γιατί στην δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης, αλλά και στην εποχή της κρίσης των ανθρώπινων αξιών η προσφορά του ήταν μία νότα αισιοδοξίας και ελπίδας, ότι τίποτα δεν έχει χαθεί.

28η Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου
Τιμήσαμε και φέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με θεατρικό, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές από την Β΄-Στ΄τάξη και αποτελούσε ένα χρονικό της ιστορικής περιόδου από την 28η Οκτωβρίου ως την απελευθέρωση. 
Οι μαθητές της Α΄τάξης έκαναν τα πρώτα τους βήματα ανεβάζοντας  το δικό τους σκετς για την γαλανόλευκη σημαία.
Φυσικά η γιορτούλα μας έγινε σε συνεργασία με το νηπιαγωγείο μας, το οποίο για άλλη μία φορά έκλεψε την παράσταση, με τον αυθορμητισμό και την αθωότητα των νηπίων. 
Η γιορτούλα μας έκλεισε με την παράδοση της σημαίας, στους μαθητές που είχαν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στο προηγούμενο σχολικό έτος.

Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πανελλήνια ημέρα σχολικού Αθλητισμού

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας την Πανελλήνια ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού, που εμείς την γιορτάσαμε στις 7 Οκτωβρίου, γιατί κρίναμε απαραίτητη την παρουσία της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής ,κ. Μαριάνθης Κουμουλίδου.
Ο θεματικός άξονας για φέτος αφορούσε τα ολυμπιακά ιδεώδη μέσα από τα ολυμπιακά και τα παραολυμπιακά αθλήματα.
Οι μαθητές  παρακολούθησαν βίντεο για τους ολυμπιακούς αγώνες και κατόπιν αγωνίστηκαν σε αθλήματα στην αυλή του σχολείου. Ακολούθησαν εικαστικές δράσεις με τις εκπαιδευτικούς του σχολείου.