Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Μελομακάρονα

Συστατικά
• 2 ποτήρια του νερού λάδι
• 1 ποτήρι του νερού φυτίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
• Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
• 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
• 1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη
• 1 κουταλάκι σόδα
• 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
• 1 βανίλια
• 1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι
• 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ½ κουταλάκι γαρύφαλλο
• 1 κουταλάκι κανέλλα
Για το σιρόπι
• 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
• 1 ½ ποτήρι νερό
• 3 κουταλιές μέλι
• ½ λεμόνι στυμμένο
• 1 ξύλο κανέλλας
• Γαρύφαλλα
Οδηγίες
1. Χτυπάω μαζί τη φυτίνη, το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν στο μίξερ.
2. Ρίχνω στη συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ και ανακατεύω.
3. Στη συνέχεια ρίχνω τη σόδα, το μπέικιν, τη βανίλια, ανακατεύω και ύστερα αρχίζω και ρίχνω και το αλεύρι και όσο πάρει.
4. Βουτυρώνω το ταψί και σχηματίζω τα μελομακάρονα. Τα βάζω στο φούρνο στους 250 βαθμούς στον αέρα.
5. Μόλις ψηθούν τα μελομακάρονα τα βγάζω και τα αφήνω μέσα στο ταψί. Αρχίζω αμέσως να φτιάχνω το σιρόπι. Ρίχνω όλα τα συστατικά σε ένα κατσαρολάκι εκτός από το λεμόνι, βράζει το μείγμα για 5 λεπτά, ύστερα ρίχνω το λεμόνι και βράζει για άλλα 5 λεπτά. Όπως είναι τα μελομακάρονα χλιαρά και στο σιρόπι καυτό, ρίχνω το σιρόπι στο ταψί και αφήνω να ρουφήξει.
6. Τα γυρίζω και από την άλλη. Τα τοποθετώ σε μια πιατέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μη φοβηθείτε να βάλετε καυτό σιρόπι και ζεστά μελομακάρονα. Έτσι μόνο μελώνουν καλά χωρίς να γίνουν "λαπάς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.