Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κουραμπιέδες αμυγδάλου
Περιγραφή
Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες με το πλούσιο άρωμα βουτύρου που μας γλυκαίνουν τη ζωή στις γιορτές και όχι μόνο!
Συστατικά
• 1 πακέτο αλεύρι μαλακό (1 κιλό)
• 2 φλυτζάνια μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη ψιλή
• 1 κουταλάκι σόδα ή baking powder
• 250 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα
• 2 βανίλιες
• ανθόνερο
• ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
1. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
2. Προσθέτουμε τη σόδα ή το baking powder διαλυμένο σε 1/2 φλ. νερό
3. Ρίχνουμε και το αλεύρι με τις βανίλιες λίγο λίγο
4. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ζύμη μαλακή
5. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και πλάθουμε κουραμπιέδες ή κόβουμε με κουπ-πατ σε διάφορα σχέδια
6. Τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή βουτυρωμένη λαδόκολλα
7. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (170-180 βαθμούς)να ροδίσουν
8. Μόλις ψηθούν, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη άχνη
Λίγα μυστικά ακόμα
Για αφράτο μίγμα, καλύτερα μην λιώσετε τη μαργαρίνη. Απλά ανακατέψτε λίγο με κουτάλι. Αν δε σας αρέσει το ανθόνερο, μπορείτε να το παραλείψετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με φουντούκια, στην ίδια ποσότητα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Επιστροφή στα θρανία στις 10/05/21 Η χρήση του self - test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χ...
Ένα Μουσείο στο Σχολείο
-
ΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ Κάποτε σε ένα χωριό ζούσαν δυο παιδάκια ο Πέτρος και η Μαρίνα. Τα παιδάκια αυτά ήταν φίλοι και παίζανε μαζί. Έξω από το...
-
Ένα σχολείο ...μία παρέα Μαθητές της δεκαετίας του 60 βοηθούν με φτυάρια και αξίνες στο χτίσιμο του σχολείου 1ο Φύλλ...
-
Στα Βορινά της Ελλάδας στα σύνορα με τη Π.Γ.Δ.Μ βρίσκεται ένας ΑΚΡΙΤΙΚΟΣ άγονος κατά το μεγαλύτερο μέρος του νομός. Ο νομός ΚΙΛΚΙΣ. Στο κέντ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.