Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΦΗΣ TEAMBOARD


ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΦΗΣ TEAMBOARD ΣΤΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧ.Ν.ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟΥ
Μετά την παρουσίαση που έγινε από την B 2 B experts,(ΤΟΨΙΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-Περίνθου 21 Ν. Ιωνία Μαγνησίας) ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος ανάμεσα και στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές μας. Αμέσως μετά στο γραφείο των δασκάλων έγινε μία συζήτηση σχετικά με το ποιες εντυπώσεις μας άφησαν και πόσο χρήσιμοι νομίζουμε ότι θα είναι οι διαδραστικοί πίνακες TEAMBOARD στο μάθημά μας. Όλοι ήθελαν τους πίνακες, ομόφωνα. Έτσι τα βάλαμε κάτω μαζί με το σύλλογο γονέων κάναμε τους υπολογισμούς για να δούμε πως μπορούμε να γίνει το καλύτερο για το σχολειό. Γι αυτό, ενώ θα μπορούσαμε κάλλιστα να μείνουμε στους διαδραστικούς των 37", επιλέξαμε, τελικά, τους διαδραστικούς των 66", μαζί με το φορητό διαδραστικό πίνακα eBeam αφού είδαμε ότι τα οικονομικά μας μπορούν να φτάσουν εκεί.
Το μάθημα έχει γίνει πολύ πιο ενδιαφέρον. Τα παιδιά συμμετέχουν περισσότερο, ζητούν να δουλεύουμε συνεχώς με το διαδραστικό. Έτσι κι αλλιώς καταργήσαμε τον παραδοσιακό πίνακα. Είμαστε ακόμη στην αρχή για να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές τους.
Στο Δημοτικό Σχολείο Ν.Γυναικοκάστρου όλοι οι δάσκαλοι χρησιμοποιούν το διαδράστικο πίνακα TEAMBOARD --- eBeam στο μάθημά τους, και είναι ενθουσιασμένοι. "Ο κάθε δάσκαλος βάζει τη φαντασία του και την εφευρετικότητά του".
Δεν ξεχνάμε, βέβαια, ποτέ: Σχολείο είναι πρώτα απ' όλα άνθρωποι. Μαθητές και δάσκαλοι.

O διευθυντής του σχολείου
Βασίλειος Μαυροδής

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΠΕ ΠΟΡΟΪΩΝ


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΠΕ ΠΟΡΟΪΩΝ
Στις 5 ΜΑϊΟΥ πραγματοποιήσαμε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Κ.Π.Ε.ΠΟΡΟΪΩΝ.
Οι δραστηριότητες έγιναν στην περιοχή λιμανάκι Μανδρακίου. Οι μαθητές μας αφού ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε για την λίμνη, χωρίστηκαν σε ομάδες, πήραν τον εξοπλισμό τους, κιάλια, τετράδια παρατηρήσεων, ξεκίνησαν την έρευνα και την γνωριμία με τη λίμνη.
Παρατήρησαν, έγραψαν, παρακολούθησαν τα πουλιά με τα κιάλια και τα τηλεσκόπια, εξέτασαν , είδαν τα βουβάλια που ζουν στη λίμνη και ολοκλήρωσαν τις δραστηριότητες στη λίμνη.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε. Ποροΐων για την τέλεια οργάνωση και φιλοξενία.