Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Δράσεις της σχολικής χρονιάς 2012-2013


"Το κάστρο μας"

Οι μαθητές της Ε και Στ΄ τάξης κατά  το σχολικό έτος 2012-2013 υλοποίησαν ένα πρόγραμμα στα πλαίσια πολιτιστικών δραστηριοτήτων και σε μία προσπάθεια να γνωρίσουν ένα κομμάτι της ιστορίας του τόπου τους, με τίτλο "Το κάστρο μας". ( Κάντε δεξί κλικ πάνω στο σύνδεσμο και ζητήστε άνοιγμα σε νέο παράθυρο.)

"Κάθε σχολείο... ένας κήπος"


"Κόκκινη κλωστή δεμένη"
Mία εξαιρετική δουλειά των μαθητών του σχολείου με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Απόστολο Σκρέκα. ( Κάντε δεξί κλικ πάνω στο σύνδεσμο και ζητήστε άνοιγμα σε νέο παράθυρο.)
http://www.scribd.com/doc/196170887/%CE%9A%CE%BF%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7%C2%BBΕκδρομή στη Δράμα


Λίγες μέρες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς 2012-2013  πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη ολοήμερη εκδρομή με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Προορισμός  μας  ήταν η πόλη της  Δράμας.
Αρχικά επισκεφτήκαμε το Ενυδρείο Μυλοπόταμου , λίγα  χιλιόμετρα έξω από την Δράμα. Το ενυδρείο φιλοξενεί  ένα σημαντικό κομμάτι της πανίδας της ελληνικής φύσης, κυρίως είδη ψαριών από τα συμπλέγματα των ποταμών Νέστου και Στρυμόνα .
Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία για τους μαθητές , που είχαν την ευκαιρία να δουν  με  μια άλλη ματιά τα ψάρια, σαν φορείς εξέλιξης εκατομμυρίων χρόνων .Ήταν ένα πρώτο βήμα για την απόκτηση γνώσης και την ευαισθητοποίηση  για την προστασία της φύσης.

Στη συνέχεια  επισκεφτήκαμε τις πηγές του Αγγίτη και κατόπιν την πόλη της Δράμας, στην οποία θαυμάσαμε το όμορφο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας.


Μία δράση στο σχολείο…για το σχολείο

2      Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των μαθητών του σχολείου μας στην πρόσκληση που τους έγινε να αφιερώσουν το ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακό τους για να βελτιώσουν αισθητικά την αυλή του σχολείου μας. Ευχάριστη έκπληξη ήταν και η παρουσία αλλά και η συμμετοχή των απόφοιτων μαθητών, οι οποίοι ήρθαν με χαρά να βοηθήσουν. Το αποτέλεσμα της δουλειάς ήταν εκπληκτικό και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την εθελοντική τους δράση.

Επίσης θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε όσους γονείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.