Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Μάθημα κυκλοφοριακής Αγωγής


Μάθημα κυκλοφοριακής Αγωγής

Ποιοι είναι οι κίνδυνο που έχει ν΄αντιμετωπίσει ένα παιδί που κυκλοφορεί στο δρόμο;
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να περάσω απέναντι;
Τι πρέπει να προσέξω;
Από ποια πλευρά του πεζοδρομίου πρέπει να βρίσκομαι;
Γιατί να φοράω ζώνη στο αυτοκίνητο;
Είναι απαραίτητο το κράνος όταν κάνω ποδήλατο;
Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης υλοποιείται στο σχολείο μας στις τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄- Δ΄πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής, που στόχο έχει να γνωρίσουν οι μαθητές τους βασικούς Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας σαν σημερινοί πεζοί και σαν μελλοντικοί οδηγοί. Να αναπτύξουν κριτική σκέψη για τις συνέπειες που μπορεί να έχει μία "κακή" οδική συμπεριφορά.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας  ζητήσαμε την βοήθεια της Τροχαίας. Συναντηθήκαμε με δύο τροχονόμους στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της πόλης του Κιλκίς. Οι ίδιοι μας έκαναν υποδείξεις για τον ασφαλές τρόπο να περάσουμε στον απέναντι δρόμο, επίσης πώς να κινηθούμε με το ποδήλατο αλλά και πώς να συμπεριφερόμαστε εμείς και οι γονείς μας μέσα στο αυτοκίνητο και φυσικά... να μην ξεχνάμε τη ζώνη  μας.
Συμφώνησαν ωστόσο οι τροχονόμοι ότι η κυκλοφοριακή αγωγή είναι ένα μάθημα δύσκολο, για το οποίο πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος  για να φανούν τ αποτελέσματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 Επιστροφή στα θρανία  στις 10/05/21 Η χρήση του  self - test   δρα συμπληρωματικά  στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν  υποχρεωτική χ...

Ένα Μουσείο στο Σχολείο